Új Security Officer a FreeBSD-nél

Közzétéve Szerző HUP

A Security Officer az a tisztségviselő a FreeBSD-nél, aki megvédi a FreeBSD felhasználói közösséget azáltal, hogy informálja a közösséget a bugokról, exploitokról, népszerű támadási formákról és egyéb kockázatokról. Ezen kívül a FreeBSD projekt publikus biztonsági problémákkal foglalkozó megbízott kapcsolattartója külső szervezetek, vállalatok felé.

Tevékenységi körébe tartozik a biztonsággal összefüggő viták rendezése, a FreeBSD biztonságát érintő szoftverhibák időben való megoldása, a FreeBSD biztonsági figyelmeztetők kiadása, biztonsággal kapcsolatos, gyártók részéről való megkeresések megválaszolása, a lehető legtöbb (kiváltképp a biztonsággal és hálózattal összefüggő) kód auditálása. Figyelemmel kíséri azokat a csatornákat, amelyeken a FreeBSD rendszer biztonságát érintő bugokról, exploitokról szóló információk érkezhetnek, valamint karbantartója a FreeBSD Security Officer PGP kulcsnak.

Az új Security Officer-t a leköszönő Security Officer választja ki, a döntését pedig a Core Team hagyja jóvá. A Security Officer irányítja a Security Team munkáját. A csapatot a Security Officer állítja össze. A csapatnak mindig tagja(i) nyugalmazott Security Officer(ek).

Simon L. B. Nielsen nemrég bejelentette, hogy időhiány miatt lemond Security Officer tisztségéről, de továbbra is a Security Team tagja marad (Colin Percival-lal egyetemben) nyugalmazott Security Officer minőségben.

Dag-Erling Smørgrav felajánlotta, hogy átvenné a tisztséget, a FreeBSD Core Team pedig elfogadta a felajánlását. Dag-Erling már jó ideje tagja a Security Team-nek.

Dag-Erling Smørgrav köszönetet mondott a távozó Simon L. B. Nielsen-nek, illetve azoknak, akik nemrégiben távoztak a Security Team-ből.