November 5-e Clang-nap a FreeBSD-nél

Közzétéve Szerző HUP

Brooks Davis (brooks@) ma bejelentette a freebsd-current levelezési listán, hogy november 5-e Clang-nap lesz a FreeBSD-nél. Ez azt jelenti, hogy hétfőn commitolni fogja azt a patchet, amely alapértelmezett fordítóvá teszi i386 és amd64 architektúrákon egyaránt a Clang-ot. A legtöbb felhasználó számára a változtatásnak teljes mértékben észlelhetetlen kell(ene) lennie. Másoknak lehetnek kisebb problémákba még belefuthatnak, de a fejlesztők úgy gondolják a komolyabb hibák nagy részét sikerült már orvosolniuk. Ettől függetlenül vannak azért még ismert hibák:

  • Nem minden port fordul le Clang-gel. Ez a probléma megkerülhető azzal, hogy az egyes portoknál a felhasználó beállítja a “USE_GCC=any”-t. Ezzel a gcc kerül felhasználásra. Attól függően, hogy a dolgok hogyan alakulnak, a fejlesztők lehetséges, hogy a “USE_GCC=any”-t alapértelmezetté teszik egy időre.
  • Nem fut le hibátlanul az összes libm teszt.
  • Kicsi, de észlelhető lassulás bizonyos benchmarkokban. Például sysbench/MySQL tesztben 1%-nyi lassulás tapasztalható Clang-gel fordított kernel+world esetén.

A bejelentés elolvasható itt.