Megérkeztek a Hyper-V FreeBSD támogatásának kódjai

Közzétéve Szerző HUP

Májusban volt szó arról, hogy a Microsoft, a Citrix és a NetApp közös munkájának köszönhetően FreeBSD támogatás érkezhet a Hyper-V-hez. A kódok érkezését nyár elejére ígérték.
Pár nappal ezelőtt Anandeep Pannu, a Microsoft Open Source Technical Center vezető programigazgatója bejelentette, hogy megérkezett a FreeBSD támogatás a Windows Server Hyper-V-hez. A bejelentéssel együtt 8500 sornyi kód került BSDL alatt kiadásra. A kódoknak köszönhetően Windows Server 2008 R2 Hyper-V alatt támogatottá vált a FreeBSD 8.2. A Microsoft azt ígéri, hogy folytatja az együttműködést a közösséggel annak érdekében, hogy más FreeBSD kiadások is támogatottá váljanak. Felmérik, hogy lenne-e igény ügyféloldalról, illetve erőforrás partneri oldalról arra, hogy kiterjesszék a támogatást és a FreeBSD 9.0 támogatottá váljon Windows Server 2012-n.

A kiadott kódok elérhetők a github-on itt. Útmutató található z forráskódból való fordításához és futtatáshoz itt. Visszajelzéseket a levelezési listára várnak.

A bejelentés itt olvasható.

A bejelentéssel kapcsolatban egy interjú olvasható itt a Citrix-nél dolgozó Tom Goodwin-nel, aki cég FreeBSD-vel kapcsolatos fejlesztéseiről beszél.