LibreSSL

Közzétéve Szerző HUP

Nemrég volt szó arról, hogy az OpenBSD-sek nekiálltak kidobálni minden olyan dolgot az OpenSSL-ből, ami számukra szükségtelen, nekiálltak a kód megfelelő formára hozásának stb. Nem csak arról van szó, hogy némi takarítást végeznek. A The OpenBSD Foundation és az OpenBSD Project támogatásával létrejött a LibreSSL projekt.

A projekt kezdetleges weboldala szerint a LibreSSL az SSL/TLS protokoll egy szabad változata, amely az OpenSSL forkolásával jött létre. Egyelőre OpenBSD-hez reszelik. Multi-OS támogatás akkor érkezik majd, ha a kódot megfelelő mértékben gatyába rázták, ha feláll egy megfelelő csapat, aki a portabilitásért felel majd és sikerül megfelelően (támogatásokkal) alátámasztani a projektet anyagilag.

A LibreSSL fejlesztését elsődlegesen az OpenBSD Project végzi, debütálása operációs rendszerben az OpenBSD 5.6-ban fog megtörténni. A LibreSSL fejlesztését anyagilag a The OpenBSD Foundation és a The OpenBSD Project támogatja. Akinek tetszik a kezdeményezés, az fontolja meg annak támogatását.