HexChat 2.9.1

Közzétéve Szerző Névtelen Szerző

Két héttel és több mint 100 commit-tal az első HexChat kiadás után (mely lényegében csak nevében különbözött a megelőző XChat-WDK kiadástól) megjelent a HexChat 2.9.1. Számtalan helyen történt kódváltoztatás a
névváltás okán, de rengeteg újdonság és javítás is helyett kapott a kiadásban.

A névváltással párhuzamosan a kód is átkerült GitHub-ra, ahol számos hozzájáruló küldött be javításokat. Ezen kívül a #hexchat@freenode csatorna tagjai is segítették a munkát teszteléssel, ötletekkel, javaslatokkal. Köszönet a munkájukért!

A Windows-os telepítők természetesen ugyanúgy elérhetőek a honlapról, mint korábban, azonban a Unix-szerű rendszereken még meglehetősen korlátozott az elérhető csomagok száma. Mindenesetre bíztató jel, hogy már elkészültek az első csomagok Arch Linux-ra az AUR-ban. Más disztrókra is folyamatban van a támogatás, többek között Debian-ra, Ubuntu-ra és Gentoo-ra. Ezen kívül már egy FreeBSD packager is jelezte korábban, hogy szeretne csomagokat készíteni, amennyiben lesznek hagyományos értelemben vett kiadások (az eddigi ad-hoc jellegű build-ek helyett). Addig is, a bátrabbak megpróbálhatják a stuffot forrásból fordítani.

A névváltással a beállítások kezelése is változott némileg. Aki XChat-ről (vagy annak valamelyik build-jéről) migrál, mindenképpen olvassa el a kapcsolódó GYIK bejegyzést. A projekt honlapja is frissítésre került, tehát érdemes további információkért ott is nézelődni.

[ honlap | letöltés | changelog ]