SysAdminDay 2012

A Magyar BSD Egyesület idén is betársult a FSF.hu mellé, hogy teljes mellszélességgel képviselje a szabad szoftvereket a rendszergazdák megbecsülésének napja köré szervezett rendezvényen, a SysAdminDay 2012-n.  Sajnos, én még mindig kiküldetésben vagyok, így érdemileg nem tudtam hozzájárulni az akcióhoz, így a srácoknak maguknak kellett megoldaniuk a helyzetet: az Egyesületet ezúttal Guska, Sziszi és mauzi képviselték.

Guska örömmel fogyasztotta a söröket az Ubuntu szekció helyett is, illusztrálva az egyesületi életet

Lássuk, Sziszi miként értékelte mindezt:

A cselekmény helyszínét úgy érdemes elképzelni, hogy a Holdudvar nevű nyitott és kerthelyiséges szórakozóhely hátulsó szekcióját lekerítették, itt állítottak fel színpadot, némi pult- és ülőkapacitást, és a placc körül sorban a támogatók sátrait. Ennek a megoldásnak számos előnye volt. Egyrészt maguk a résztvevő sysadminok sem tudták, hogy minek vannak ott a sátrak, így jobbára véletlenszerűen estek be ide-oda. Másrészt a némelyik szponzornál kiállított kisebb értékű IT felszerelést valóban nagyon vidáman és felszabadultan lehetett villámgyorsan összepakolni, amikor jött egy zivatar.

Az FSF/Ubuntu/Firefox/Libreoffice/MBSDE sátor volt az egyetlen, amelyik a nonprofit szektort képviselte, így nem egyszer még érdekesebb kérdéseket kaptunk a jelenlévőktől (kb. a ,,és ti mit csináltok itt?” kategóriából). Ekkor türelmesen elmagyaráztuk, hogy mi a választás lehetőségét kínáljuk.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy alkalmazkodva a helyhez és az alkalomhoz, az MBSDE is új arculattal jelentkezett: ez volt az első olyan IT rendezvény, amin úgy vettünk részt, hogy egy darab számítógép sem volt elöl. Ezzel szemben már du kettőtől látható volt a frontot ekkor még hősiesen egyedül tartó Guska egyszemélyes performansza “Egyesületi élet” címmel. Ebben az egyesület legfontosabb és legnagyobb múltra visszatekintő tevékenységét, a havi sörözéseket idézte meg, és a nézőktől folyamatosan érkező sörjegyek felhasználásával egymás után nyomta magába a pohár söröket, ezzel egyszerre festve hiteles képet az egyesület jellemző milliőjéről és több évre előre teljesítve a sörözéseken elfogyasztandó sörmennyiséget.

A VIP szekcióban tiszteletét tette asztalunknál Trey, aki majdnem mindenkit megismert, és akivel jól elbeszélgettünk bringázásról, flamerekről és agresszív progressbarokról.

Mérleget vonva a rendezvény alapvetően jól sikerült számunkra mivel sikeresen prezentáltuk az MBSDE új, szalonképes, társaságkedvelő arculatát, valamint Guska is hősiesen helyt állt és elfogyott majdnem az összes sörjegy.

Szerintem sincs mit szégyenkezni.  Néha nem árt megmutatni, hogy a BSD egyik ereje az összetartó és vidám közösségi életben (és a sörben!) van.  Szóval bravó!

(Köszönöm a beszámolót Sziszinek és a képet Guskának!)