Linux az Oktatásban Konferencia 2012

Bár nevében nem kötődik a BSD-hez közvetlenül, az FSF.hu csapatán keresztül ismét meghívást kaptunk az egyébként megújult honlappal, április 27-én megrendezett Linux az Oktatásban Konferenciára.  Abból is a 2012-es kiadásra.

A Magyar BSD Egyesület standja.

Szerényen csak a kiállítótérben foglaltunk helyet, a kissé megszürkült LME pólós úriemberek, valamint a szokásos narancssárga színben pompázó Ubuntus arcok között, ahol Kéménczy Kálmán MacBookja igyekezett biztosítani a kellemes átmenetet a Linuxok és BSD-k között.  Jómagam is vittem a FreeBSD netbookomat (annak hiú reményében, hogy tudok majd foglalkozni a Haskell portjaimmal…), és hadrendbe állítottam Sziszi FreeBSD-CURRENT helyett xubuntu-t (!) futtató ThinkPadja mellett.

A butulás pillanata…

Később Zahy aztán igyekezett helyrebillenteni az egyensúlyt, aki a rendezvényt remek alkalomnak látta arra, hogy 8.x-ről 9.x-re váltson a saját gépén, vagy ahogy ő aposztrofálta: ,,Csilpcsalp füzikéről Vörös kányafára” :-)  Sziszivel ezt még egybekötötték egy rögtönzött hackathonnal, ahol valami kínai USB modemet próbáltak működésre bírni a friss rendszerrel.  Szóval ezzel meg is volt a standon futó élő demó…

“Of course she runs NetBSD.”

Zahy mester egyébként némi térítést is végzett a recepciónál fellelhető (sajnos… vagy szerencsére?) 18 évi alatti, igen dekoratív kislányokkal, és ennek eredményeképpen sikeresen felszarvazta őket.  A BSD-Day-re kapott szarvak egyébként is a csapat alapfelszerelését képezték,  aminek köszönhetően mellesleg olykor engem néztek recepciósnak :-)  Valamint így — minden túlzás nélkül, de hát azért mégis csak szubjektíve állíthatom — a mi standunk volt az egyik legszínesebb, legvidámabb és legnépesebb.  Ismét voltak ingyen elvihető FreeBSD és PC-BSD lemezek, szórólapok (Danielnek köszönhetően), és persze ismét lehetett támogatni az Egyesület munkáját pólókért cserébe.

A galléros pólók közül az egyiket fel is ajánlottuk a rendezők számára, akik az előadások tartalmával kapcsolatos kérdésekre helyesen válaszolók között sorsolták ki.  De emellett is láttunk ismerősöket az Open Source 2012 konferenciáról visszaköszönni bsd.hu pólóban!

(A képeket köszönöm Rózsár Gábornak!)